Några bra ställen som vi kan rekommendera

Ingvar Nilsson/SEE

1998-03-25

 

 

Som konsult är man ofta ute på olika ställen och äter eller har konferenser. Man blir en aning kräsen, men får också lite favoriter. Här är några av mina som jag vågar mig på att rekommendera

 

 

Konferensanläggningar


Såstaholm, i Täby. Gamla Höstsol. Utmärkt service. Vårt favoritställe nummer ett. Kanonmat. Prova deras halstrade anklever. Bra vinlista med juste prissättning. En av landets bästa konferensbastu med relax.

Södertuna utanför Gnesta. Utomordentligt god service – dom anade våra behov innan vi själva visste om dom. Kanonvinlista.

Bomans i Trosa. Enormt charmigt med mycket personlig framtoning. Fin service och ett personligt omhändertagande, personligt kök med vilt och lokala råvaror

 


Krogar i Stockholmsområdet


Vårt epicentrum i Stockholm finns i Vasastan, därför denna något personliga kroglista

Alex vinbar vid Odenplan, mer än 100 viner i glas. Saknar motstycke i landet.

Washof, naturligtvis, prova deras skaldjursfat. Stor chans att stöta på kulturpersonligheter och radikala "proffstyckare"

Stockholms matvarufabrik en annorlunda krog med prima mat – deras moules frites är ett absolut måste. Här måste du nästan alltid boka bord

Cliff Barnes i gamla änkehuset, originellt, ungdomlig, bullrigt och härligt

Mården, det gamla apoteket som blivit en riktigt bra krog, även om deras bouillabaise inte riktigt nådde upp till vår egen hemmagjorda – i varje fall inte enligt yngsta dottern


KROGAR I ÖVRIGT


Branteviks bykrog en mil söder om Simrishamn – en av dom platser man gärna besöker för att äta sin sista måltid. Sören, som är krögare, gör landets bästa såsfonder, personlig vinlista med flera guldkorn. Underbar ankleverterinne

Oscars Trapp i Helsingborg– enormt charmigt ställe, vacker miljö och mycket bra service, en himmelsk bondbönssoppa med ostron

Kebenekaise fjällstation är en krog som inte går av för hackor, i synnerhet inte efter en vecka på fjället – vilt och fisk (röding) naturligtvis i fokus